Informatie over Mondzorg Marktplaats

Hoe het werkt

Hoe werkt de Mondzorg Marktplaats?

Zoeken naar een advertentie

Als u een product zoekt kunt u dit op 2 manieren doen, door links bij de juiste categorie te zoeken of door boven in de balk de zoekterm in te geven. Eenmaal gevonden kunt u  de aanbieder een bod doen of meer info vragen. Betaling en verzending regelt u onderling, de marktplaats is puur bedoeld om partijen bij elkaar te brengen.

Lid worden van de marktplaats en plaatsen van een advertentie

Het is makkelijk en gratis om snel een artikel op de marktplaats aan te bieden of een oproep te plaatsen. Nadat u zich heeft aangemeld als lid en via email deze inschrijving heeft bevestigd volgen hieronder de te volgen stappen.


 De stappen: 

-klik op ‘plaats een advertentie’ 

-kies de juiste categorie 

-kies voor ‘artikel aangeboden’  of  ‘artikel gevraagd’ 

-kies een pakkende titel welke elke collega aanspreekt. U heeft maximaal 60 tekens dus er is genoeg ruimte voor een korte maar duidelijke omschrijving. Vermeld als bekend ook het merk of type aangezien hier veel op wordt gezocht. En geef aan als het artikel geheel nieuw is.

 -geef de prijs in Euro’s; geef ook als er BTW van toepassing is (bij gebruikte apparatuur/materialen is dit in principe niet het geval)

-omschrijf het artikel of de dienst 

-geef de conditie of staat waarin het artikel zich bevindt 

-geef de locatie op waar het artikel zich bevindt 

-plaats zoveel mogelijk duidelijke foto’s; een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. De eerste foto wordt zowel bij de advertentie getoond in de lijst met resultaten als in het overzicht met grote foto’s

 -plaats de advertentie!

 

Enkele tips:

Bij een behandelunit is het belangrijk aan te geven welk bouwjaar de unit heeft en of deze nat of droog is uitgevoerd. Een compressor moet voorzien zijn van een luchtdroger en bij een afzuigmotor graag vermelden of het om een nattte, droge of hybride motor gaat.

Bij de aanschaf van een digitaal rontgenapparaat  is het belangrijk te bekijken welke software nodig is om het apparaat te installeren en te koppelen aan de beeldverwerkende software van uw praktijk. Raadpleeg een specialist bij onduidelijkheid. Bij een intra orale rontgenbuis is de totale lengte een belangrijk gegeven.

Geef bij een scanner aan welk formaat fosforplaatjes deze kan verwerken.

In Nederland is het gebruik van een B-klasse autoclaaf met gefractioneerd vacuum de standaard, let daar op bij aankoop. 

Bij het aanbieden van een thermodesinfector (meestal een Miele) is het goed om te vermelden welke boven/onder rekken er bij geleverd worden (met/zonder injectoren) en met welke inzetten en rekken.

Bij een behandelmeubel is het handig om te vermelden of deze van hout of metaal is en of het meubel is voorzien van lade-inserts.

 Let er op dat begrippen als air-rotor en turbine door elkaar gebruikt worden en dat namen van tandsteenverwijder-apparaten als Cavitron en EMS soms als soortnaam worden gebruikt wat tot verwarring kan leiden. 

Vermeldt indien bekend en relevant het bouwjaar van elk apparaat. Vermeldt er ook bij of het artikel vrijgesteld is van BTW (dit is meestal het geval bij gebruikte apparaten, raadpleeg bij twijfel uw accountant of de belastingdienst) of dat er bij het genoemde bedrag nog BTW bij komt (21% bij nieuwe apparatuur of voor nieuwe boeken 9%).

Neem contact op met de koper of verkoper: Aangezien degene die reageert veelal een vakgenoot is werkt het meestal prima om even persoonlijk contact met elkaar op te nemen,  dan weet u direct met wie u handelt.

Altijd reageren: Het geven van een reactie wordt altijd op prijs gesteld, of u iets aanbiedt of juist iets zoekt.  

Advertentie verwijderen: Verwijder alstublieft de advertentie zodra uw product verkocht is, dit voorkomt teleurstellingen.  

Vragen:

Indien u vragen heeft over het plaatsen van een advertentie op de website of een ander onderwerp, neem dan contact met ons op info@mondzorgmarktplaats.nl